Поврзете го Вашиот Бизнис со 

 SSBEdi 

Ние им помагаме на најдобрите бизниси да станат уште подобри!

Што е SSBEdi?

SSBEdi e услуга која овозможува автоматска размена на документи со Вашите купувачи и добавувачи.

Електронската размена на податоци (Electronic Data Interchange) е стандардизиран начин на комуникација помеѓу два компјутерски системи преку кои се разменуваат документи помеѓу компании (трговски партнери) во стандардизиран формат разбирлив за компјутерските системи. Документите кои се разменуваат преку платформата SSBEdi, како што се: Нрачка, Одговор на нарачка, Испратница, Приемница, Фактура, Потврда за примена фактура и Извештај за залиха, се структуирани според GS1 стандарди

Процес на Работа Без Користење на SSBEdi

Вообичаената обработка на документи одзема повеќе од 30 минути за еден документ!

SSBEdi - Proces Bez EDI

Процес на Работа Со Користење на SSBEdi

Обработка на документи не одзема време на операторите и се случува комплетно автоматизирано.
Обезбедена е максимална заштеда на време и ресурси

SSBEdi-Proces So Edi

Бенефити од Користењето на SSBEdi

SSBEdi Namaluvanje na Trosocite

SSBEdi Zasteda Na Vreme

SSBEdi - Namaluvanje na Subjektivni Greski

SSBEdi - Zgolemuvanje na Prodazba

SSBEdi - Optimizacija Na Rabotno Vreme

SSBEdi - Minimum Investment

Кој Може да Користи SSBEdi

SSBEdi FMCG

SSBEdi - Distribucija

SSBEdi - Moda

SSBEdi - Farmacija

SSBEdi - HoReCa

SSBEdi - Gradeznistvo

Бенефити од Користењето на SSBEdi

SSBEdi Namaluvanje na Trosocite

SSBEdi Zasteda Na Vreme

SSBEdi - Namaluvanje na Subjektivni Greski

SSBEdi - Zgolemuvanje na Prodazba

SSBEdi - Optimizacija Na Rabotno Vreme

SSBEdi - Minimum Investment

Кој Може да Користи SSBEdi

SSBEdi FMCG

SSBEdi - Distribucija

SSBEdi - Farmacija

SSBEdi - Moda

SSBEdi - HoReCa

SSBEdi - Gradeznistvo

Поврзете се со Вашите партнери и заштедете време

Нашиот тим ќе Ви ги обезбеди сите процедури како да имплементирате ЕДИ во Вашата компанија.

Превземете ја брошурата Што е ЕДИ во која детално е опишан ЕДИ концептот или закажете консултативен состанок на кој ќе ги добиете сите информации кои Ви недостасуваат.

Нашите Клиенти Кажуваат за Нас

 

GS1 Makedonija

GS1 Македонија ја поддржува платформата SSBEdi преку која се разменуваат EDI пораки според GS1стандарди. Ги охрабрувам нашите членки да пристапат кон платформата со што ќе ја зголемат својата конкурентност на глобално ниво.

Слаѓана Милутиновиќ
Извршен директор,
GS1 Македонија

 

Vero

SSBEdi кај нас донесе двојна заштеда, времето за евиденцијата на влезните фактури многукратно се намали и сосема се елиминираа човечките грешки.

Љубомир Црвенков
Директор на ИТ
Веропулос

 

Nelt

Инвестицијата за воведување на SSBEdi е минимална во однос на заштедата во време која ја имаме со неговото користење. Имаме повеќе време да се фокусираме на останатите активности.

Методија Христовски
Менаџер на логистика,
Нелт СТ Македонија

 

Pekabesko

Со имплементацијата на SSBEdi кај нас преку Vendor Managed Inventory модулот, го намаливме бројот на посети кај нашите клиенти за половина, а со тоа и потрошувачката за гориво и времето изгубено во патување.

Марко Кутревски
Директор на оддел за цигари,
Пекабеско

 

Orbico

Со SSBEdi ги намаливме трошоците за обработка на приемот на нарачките. Нашите клиенти веднаш добиваат повратна информација за резервираната количина од нивната нарачка

Божo Вучиниќ
Бизнис Процес Менаџер
Орбико

 

Kola

После имплементацијата на SSBEdi, ние имаме точни и навремени нарачки, а комуникацијата со клиентите ни е олеснета. Веќе не се грижиме дали промената на цените стигнала кај клиентите, тоа SSBEdi го прави за нас.

Дино Шкриељ
менаџер на логистика,
Кола

Активни Корисници на SSBEdi

Овозможено од:

Sigma-SB

Прашка бр.23, 1000 Скопје, Македонија | info@sigmasb.com.mk | тел: +389 2 3065 944

Сигма-СБ е специјализирана компанија за имплементација на IT решенија за компаниски менаџмент. Ние ги оптимизираме
финансиското работење, набавките, производството, логистиката, продажбата и други процеси во компаниите за да ги
зголемиме нивните приходи и маржи, да го намалиме времето за реализација, трошоците и губитоците и да ја подобриме
достапноста на нивните производи и услуги. Основана во 1995 год, Сигма-СБ зад себе има докажана реализација на успешни
проекти за познати регионални и македонски компании. За повеќе информации околу можностите кои ги даваат решенијата
од Сигма-СБ и како да ги ставите во фукција кај Вас, Ве молиме да нé контактирате веднаш.